OP1_H119 Odborná praxe I.

zima 2022
22s/studijní období. 2 kr. Ukončení: z.
Mgr. Zuzana Hlobil Skoupilová (přednášející)
Mgr. Štěpán Žáček (přednášející)
Bc. Marie Badalová (pomocník)
Součásti předmětu: Provázení odbornou praxí (POP)– přípravný seminář pro vlastní praxi, seznámení se systémem praktického vzdělávání s jeho specifiky, význam praktického vzdělávání v rámci studia, téma kompetencí souvisejících s praxí, procesu cílově orientovaného učení. Čím se vyznačuje (specificky) sociální a humanitární práce a sociální a humanitární pracovník. Studijní cesta – studijní cesta do do vybrané organizace v praxi poskytujících sociální či humanitární práci.
Cílem předmětu Odborná praxe I je prožití prvního kontaktu studenta s realitou sociální a humanitární práce, a to prostřednictvím studijní cesty do vybrané organizace v praxi. Studenti mají možnost získat náhled do sociální a humanitární práce, poznávat aktuální témata spojená s prací sociálního pracovníka ve vybraných zařízeních, seznámit se s formou služeb, učit se kriticky přemýšlet o tématech spojených s cílovou skupinou, prací v daném zařízení, mohou skrze tento kurz mapovat zájem a zaměření svého profesního směřování.
Výstupy z učení
- orientuje se v organizačním rámci praktického vzdělávání - chápe význam a roli praktického vzdělávání v rámci studia - umí reflektovat první kontakt s realitou sociální a humanitární práce
Požadavky k zápočtu: Absolvování studijní cesty ve vybraném zařízeních v ČR či zahraničí. Aktivní účast na společné skupinové reflexi navazující na studijní cestu. Zpracování CV do portfolia ve stanoveném termínu.
Předmět je zařazen také v obdobích zima 2020, zima 2021, zima 2023.
  • Statistika zápisu (zima 2022, nejnovější)
  • Permalink: https://is.caritas-vos.cz/predmet/caritas/zima2022/OP1_H119