NJ3_K319 Německý jazyk pro sociální pracovníky III.

zima 2022
10c/studijní období. 4 kr. Ukončení: zk.
Mgr. Jana Synková (přednášející)
OBOR ( SOPRAKo ) && ROCNIK ( 2 )&& ! NOWANY ( AJ3_K319 Anglický jazyk pro sociální pracovníky III. , RJ3_K319 Ruský jazyk pro sociální pracovníky III. )
V návaznosti na předchozí moduly je hlavním cílem hlubší osvojení řečových dovedností a odborného jazyka pro profesní účely, rozvíjení schopnosti porozumět odbornému textu a správně text interpretovat, motivace k dalšímu samostatnému rozvíjení dosažených znalostí, prohloubení znalosti odborné terminologie a komunikačních dovedností a rozvíjení schopnosti formulovat vlastní názora úsudek vněmeckém jazyce.
Výstupy z učení
Témata:Stoffgebundene Abhängigkeit Nichtsstoffgebundene Abhängigkeit SelbsthilfegruppeSterben,TodHospizbewegungTodesstrafeEuthanasie EhrenamtFreiwilliges Soziales Jahr/FSJ
  • HEINER, M., 2007.Soziale Arbeit als Beruf. Fälle -Felder -Fähigkeiten. München: Ernst Reinhardt Verlag
  • HÖPPNEROVÁ, V., 2005.Kontakte. Deutsche Konversation.Praha: Ekopress
  • BERNARD, J., 2008.Deutsch für Sozialpädagogen und Sozialarbeiter. Praha: Jabok –Vyšší odborná škola sociálně pedagogická a teologická.
  • Vlastní materiály zveřejňované a aktualizované průběžněv LMS Moodle a TEAMs CARITAS –VOŠs Olomouc.
  • GALUSKE, M., 2007.Methoden der sozialen Arbeit. Eine Einführung.Weinheim: Juventa Verlag.
  • BERGLOVÁ, E., FORMÁNKOVÁ, E., MAŠEK, M., 2002.Moderní gramatika němčiny. Plzeň: Fraus.
  • ČERMÁKOVÁ, P., 2012.Němčina pro sociální pracovníky.Třebíč: Amaprint-Kerndl
  • ARMUZEK, E. a kol., 2003.Kommunikation in sozialen und medizinischen Berufen. Plzeň: Fraus.
  • nternetové stránky různých sociálních projektů a sociálních služeb.Rozšiřující materiály k probíraným odborným tématům získávané z odborných cizojazyčných periodik, z odborné knižní literatury a na příslušných cizojazyčných internetových stránkách.
zápočet80 % –ústní zkouška, 20 % –aktivní účast ve výuce
Předmět je zařazen také v obdobích zima 2021, zima 2023.
  • Statistika zápisu (zima 2022, nejnovější)
  • Permalink: https://is.caritas-vos.cz/predmet/caritas/zima2022/NJ3_K319