MMSP5_H110 Metody mezinárodní sociální práce 5

zima 2014
1/1. 0 kr. Ukončení: zk.
Mgr. Dita Palaščáková (přednášející)
Ing. Mgr. Květoslava Princová, Ph.D. (přednášející)
Čt 18. 9. 12:35–16:35 modrá, Čt 16. 10. 12:35–16:35 modrá, St 5. 11. 9:50–11:20 velká, Čt 13. 11. 12:35–16:35 modrá, Út 9. 12. 15:20–18:20 modrá, Čt 11. 12. 11:40–14:00 modrá, 14:30–17:30 modrá, Čt 18. 12. 14:30–16:00 modrá
Cílem kurzu je vést studenty k reflexi globální provázanosti sociálních změn, seznámit studenty s modely komunitní práce a možnostmi rozvoje komunit v kontextu industrializovaného a rozvojového světa, představit ekologický model sociální práce, antiopresivní přístup, koncept zplnomocňování, kulturní dimenze mezinárodní sociální práce, interkulturní kompetence mezinárodní sociální práce. Cvičení Součástí kurzu je tvorba projektů pomoci pro konkrétní potřeby na základě zkušeností z praxe a tvorba strategického plánu pro navštívené organizace. Studenti navštíví dva worskhopy: 1.Praktické interkulturní kompetence. 2.Komunitní práce
  • Cox, D., Pawar, M. International Social Work. Issues, Strategies and Programs. New York: Sage Publications, 2006. Dvořáková, J., Horská, J. a kol. Metody sociální práce s imigranty, azylanty a jejich dětmi. Praha: Triton, 2008. International Social Work Journal. IASSW. London: Sage Publications. info
  • Delgado, M. Community Social Work Practice in An Urban Context. New York: Oxford University Press, 1999. Healy, L.M. International Social Work. Professwional Action in an Interdependent World. New York: Oxford University Press, 2001. info
    neurčeno
Test znalostí předchází ústní zkoušce
Další komentáře
Studijní materiály
Předmět je zařazen také v obdobích zima 2012, zima 2013.
  • Statistika zápisu (nejnovější)
  • Permalink: https://is.caritas-vos.cz/predmet/caritas/zima2014/MMSP5_H110