FRJ5_H110 Francouzský jazyk 5

zima 2014
0/1. 0 kr. Ukončení: z.
Mgr. Zdeňka Podlipská, Ph.D. (přednášející)
Čt 9:50–10:35 relax
V průběhu semestru studenti navážou na znalosti z předchozích semestrů. Budou pokračovat v učebnici Connexions 1 lekcemi 5 a 6. Tyto lekce rozvíjí slovní zásobu orientace v čase, gramatiku sloves v čase přítomném a minulém. V mluveném projevu je kladen důraz na vyjádření svých potřeb a zájmů. V písemné formě se studenti naučí orientovat ve světě dotazníků, statistiky a programů. V lekci 6 si osvojí slovní zásobu, která pomáhá vyjádřit množství, tematicky se lekce pohybuje ve světě jídla. Gramatika 6. lekce pracuje s negací a zájmeny. Dále je kladen důraz na schopnost vyjádřit názory a pochopit postoje ostatních. Studijní materiál bude odrážet formu novinových článků, e-mailů a jiných způsobů komunikace. Studenti budou vždy vedeni tak, aby si osvojovali všechny 4 aspekty cizího jazyka: porozumění čtenému textu, mluvenému projevu a produkce při projevu ústním a písemném odpovídající dané úrovni A1 dle společného evropského referenčního rámce pro jazyky.
  • Connexions 2, Méthode de français, Régine Mérieux et Yves Loiseau, Didier 2004, France. info
  • Connexion 2, Cahier d’exercices, Régine Mérieux et Yves Loiseau, Didier 2004, France. info
Aktivní práce v hodinách, plnění domácích úkolů, které budou kontrolovány krátkým testem vždy na začátku hodiny. Práce studentů bude obodována, po nasbírání 80% z celkového počtu bodů, může student psát zápočtový test.
Vypracování všech úkolů zadávaných v průběhu semestru, dostatek bodů - zvládnutí písemného a ústního zápočtového testu na min. 60%
Předmět je zařazen také v obdobích zima 2012, zima 2013.
  • Statistika zápisu (nejnovější)
  • Permalink: https://is.caritas-vos.cz/predmet/caritas/zima2014/FRJ5_H110