PMSP5_C210 Personální management v sociální práci 5

zima 2012
1/0. 0 kr. Ukončení: z.
Mgr. Dita Palaščáková (přednášející)
OBOR ( CHASOPK ) && ROCNIK ( 3 )
Kurz je určen pro studenty dálkové formy vzdělávacího programu Charitativní a sociální práce. Svým obsahem reaguje na potřeby organizací poskytujících sociální služby, popřípadě působících na poli sociální práce, a to v oblasti řízení lidských zdrojů coby klíčového pilíře poskytované kvality nabízených služeb. Student po jeho absolování dokáže: 1. shrnout a komentovat aktuální a relevantní informace z oblasti vývoje a teorií personálního managementu nezbytné pro porozumění souvislostí v oblasti řízení lidských zdrojů ve státním a nestátním sektoru 2. vysvětlit principy strategického plánování a řízení lidských zdrojů v pomáhajících organizacích 3. prezentovat a vysvětlit diagnostické metody a procesy související s řízením lidských zdrojů v organizacích (motivace, hodnocení, odměňování, výběr pracovníků, zaškolování, plánování kariéry, vzdělávání) 4. na základě vlastních praktických zkušeností reflektovat vztah mezi kvalitou poskytovaných služeb (zejména sociálních) a kvalitou řízení lidských zdrojů Kurz je veden jako e-learningový v systému moodle.
  • BĚLOHLÁVEK, F.: Jak řídit a vést lidi.Bussiness Books, Brno 2005. PLAMÍNEK, J. a kol.: Řízení neziskových organizací. Lotos, Praha, 1996. PLAMÍNEK, J. : Sebeřízení. Grada Publishing, Praha 2004. info
  • DONNELLY, J.H; GIBSON, J. L.; IVANCEVICH. J. M.: Management. Grada, Praha 1997. DRUCKER, P.F.: Řízení neziskových organizací. Management Press, Praha, 1994. info
    neurčeno
  • ARMSTRONG, M. Personální management. Praha: Grada Publishing, 1999. BĚLOHLÁVEK, F.: Organizační chování. Jak se každý den chovají spolupracovníci, nadřízení, podřízení, obchodní partneři či zákazníci. Rubico, Olomouc 2006. MATOUŠEK, O. a kol.: Metody a řízení sociální práce. Portál, Praha 2003. PLAMÍNEK, J.: Konflikty a jejich řešení. Grada Publishing, Praha 2003. info
Průběžné včasné a správné plnění úkolů v systému moodle.
Předmět je zařazen také v obdobích zima 2013, zima 2014.
  • Statistika zápisu (zima 2012, nejnovější)
  • Permalink: https://is.caritas-vos.cz/predmet/caritas/zima2012/PMSP5_C210