MSPP3_H110 Mezinárodní soc. práce a politika zaměřená na konkrétní země 3

zima 2012
1/0. 0 kr. Ukončení: z.
Ing. Mgr. Květoslava Princová, Ph.D. (přednášející)
Mgr. Ing. Jan Říkovský, Ph.D. (pomocník)
Čt 10:45–11:30 modrá, kromě Po 8. 10. až Ne 14. 10.
Mezinárodní sociální práce a politika zaměřená na konkrétní země. Program předmětu: 1. představení předmětu, na co navazuje, co je cílem, jaké budou výstupy 2. princip sociálního fungování, případová studie (seznámení, opakování) 3. sociální politika, práce a služby v konkrétních zemích, prezentace, jednotlivé body. 4. pokračování vysvětlování jednotlivých bodů prezentace, důležitost tohoto kontextu. 5. aplikace principu sociálního fungování na různé cílové skupiny 6. aplikace principu sociálního fungování, prvek kulturních odlišností 7. příklad prezentace 8. prezentace: Slovensko, Srbsko, Makedonie (25.10) 9. Ukrajina, Rusko (1.11) 10. Gruzie+ Azer., Arménie (8.11.) 11. Malta, Nizozemí (15.11) 12. Španělsko, Velká Británie (22.11) 13. Řecko, Mongolsko (29.11) 14. Indie, Uganda (6.12) 15. Případová studie, příklady 16. Případová studie, příklady Pro získání zápočtu studenti vypracují prezentaci, v níž představí situaci v sociální politice, práci a službách v dané zemi. Po absolvování zahraniční praxe odevzdají studenti ročníkovou práci, která vychází z teoretických znalostí získaných studiem oboru a dále ze zkušeností, které získal student na praxi.
  • The Sphere Project. Humanitární charta a Minimální standardy pro humanitární pomoc.Praha: Portál, 2003. www.sphereproject.org. info
    neurčeno
80% účast. Úspěšné složení zkoušky.
Předmět je zařazen také v obdobích zima 2011, zima 2013.
  • Statistika zápisu (zima 2012, nejnovější)
  • Permalink: https://is.caritas-vos.cz/predmet/caritas/zima2012/MSPP3_H110