MMSP5_H110 Metody mezinárodní sociální práce 5

zima 2012
1/1. 0 kr. Ukončení: zk.
Ing. Mgr. Květoslava Princová, Ph.D. (přednášející)
Ing. Mgr. Květoslava Princová, Ph.D. (přednášející), Mgr. Dita Palaščáková (zástupce)
každý sudý čtvrtek 12:35–14:05 žlutá
Přednáška Specifická témata a metody mezinárodní sociální práce: globální provázanost sociálních změn, komunitní práce a rozvoj komunit v kontextu industrializovaného a rozvojového světa, ekologický model sociální práce, antiopresivní přístup, koncept zplnomocňování, kulturní dimentze mezinárodní sociální práce, interkulturní kompetence mezinárodní sociální práce. Cvičení Workshop: projektů pomoci pro konkrétní potřeby na základě zkušeností z praxe. Tvorba strategického plánu pro navštívené organizace. Workshop: praktické interkulturní kompetence.
  • Cox, D., Pawar, M. International Social Work. Issues, Strategies and Programs. New York: Sage Publications, 2006. Dvořáková, J., Horská, J. a kol. Metody sociální práce s imigranty, azylanty a jejich dětmi. Praha: Triton, 2008. International Social Work Journal. IASSW. London: Sage Publications. info
  • Delgado, M. Community Social Work Practice in An Urban Context. New York: Oxford University Press, 1999. Healy, L.M. International Social Work. Professwional Action in an Interdependent World. New York: Oxford University Press, 2001. info
    neurčeno
zkouška povinná účast, vypracovaný projekt
Předmět je zařazen také v obdobích zima 2013, zima 2014.
  • Statistika zápisu (zima 2012, nejnovější)
  • Permalink: https://is.caritas-vos.cz/predmet/caritas/zima2012/MMSP5_H110