VYT2_H113 Výpočetní technika 2

léto 2019
0/1. 0 kr. Ukončení: z.
Mgr. Jaromír Chovanec (přednášející)
Rozvrh seminárních/paralelních skupin
VYT2_H113/VYT_01: Čt 11:40–12:25 počítačová, J. Chovanec
VYT2_H113/VYT_02: Čt 12:35–13:20 počítačová, J. Chovanec
Předmět se věnuje tabulkám, tabulkovým procesorům a databázím jako prostředkům pro uchovávání, analýzu a prezentaci strukturovaných dat. Student bude seznámen o možnostech a vhodnosti využití tabulkového editoru a databází, seznámí se se základními pojmy a principy, osvojí si základy práce s daty, vyzkouší si řešení vzorových příkladů z praxe.
  • Náplní je vytváření tabulek v tabulkovém procesoru, formátování tabulek, sestavování vzorců a jejich využití k výpočtům při řešení úloh, využití funkcí ve vzorcích, adresování buněk v tabulkovém procesoru, formát čísla a číselných typů dat, konstrukce logických výrazů a jejich využití při větvení výpočtu a podmíněném formátování, vytváření šablon, tiskových sestav, formulářů pro zadávání a editaci, grafů, manipulace se seznamy – řazení dat podle zadaných kritérií, filtrování dat, vyhledávání dat, použití analytický nástrojů, import a export dat, hromadná korespondence, návrh struktury jednoduché databáze, validace dat.
  • PECINOVSKÝ, Josef. Microsoft Excel 2007/2010 – Hotová řešení. Praha: Computer Press, 2011.
  • BEZVODA, Václav, BROŽ, Milan. Microsoft Excel 2007/2010 – Vzorce, funkce, výpočty. Praha: Computer Press, 2011.
Aktivní účast na hodinách, vypracování zadaných úkolů.
Předmět je zařazen také v obdobích léto 2014, léto 2015, léto 2016, léto 2017, léto 2018, léto 2020.
  • Statistika zápisu (léto 2019, nejnovější)
  • Permalink: https://is.caritas-vos.cz/predmet/caritas/leto2019/VYT2_H113