MCHP4_C113 Metody charitní práce 4

léto 2019
0/1. Ukončení: z.
ThLic. Jakub Doležel, Th.D. (přednášející)
Po 4. 2. 16:10–17:40 modrá, Po 4. 3. 16:10–17:40 modrá, Po 1. 4. 16:10–17:40 modrá, Po 15. 4. 16:10–17:40 modrá, Po 29. 4. 16:10–17:40 modrá, Po 13. 5. 16:10–16:55 modrá
OBOR ( CHASOP ) && ROCNIK ( 2 )
Získat základní přehled specifik charitní práce církve, způsobů její organizace, úrovní a používaných metod. Student bude schopen rozlišovat úrovně charitní praxe podle představeného modelu 5 principů, charakterizovat základní kritéria charitní praxe v rámci jednotlivých principů a kriticky posoudit konkrétní charitní projekt.
  • Kritérium různorodosti subjektů Kritérium plurality metod, úrovní a cílů Kritérium solidarity Kritérium subsidiarity Kritérium spirituality
  • Skriptum vyučujícího
Výklad, ilustrace pomocí příklad, diskuze
Výstupem kurzu bude zápočtová práce, v níž student ve vybraném a vyučujícím schváleném církevním charitním subjektu (farní charita, Domov pro seniory, Maltézská pomoc, Komunita Sant´Aegidio, charitní azylový dům...) bude reflektovat výskyt a uplatňování předmětných charakteristik/známek/principů jejich pomáhající praxe. Text práce bude v rozsahu min. 3 a max. 5 stran A4 v souladu s pokyny Caritas-Voš.
Předmět je zařazen také v obdobích léto 2015, léto 2016, léto 2017, léto 2018, léto 2020, léto 2021.
  • Statistika zápisu (léto 2019, nejnovější)
  • Permalink: https://is.caritas-vos.cz/predmet/caritas/leto2019/MCHP4_C113