KZSP4_C213 Křesťanské základy sociální práce 4

léto 2019
1/0. Ukončení: zk.
ThLic. Jakub Doležel, Th.D. (přednášející)
Pá 8. 3. 17:00–18:30 velká, Pá 29. 3. 17:00–18:30 velká, Pá 17. 5. 14:25–15:10 šedá
OBOR ( CHASOPKo ) && ROCNIK ( 2 )
Student je schopen charakterizovat koncepce řešení sociálních problémů v evropských dějinách, popsat hlavní trendy církevní charitní praxe v jednotlivých historických epochách, vyjmenovat jednotlivé klíčové postavy a korporace, které výrazně ovlivnily způsob zacházení se sociálními problémy v evropských dějinách a vysvětlit silné a slabé stránky historické zkušenosti, umí operacionalizovat konstrukt duchovních potřeb, zná obrysy konceptu duchovně citlivé sociální práce.
  • • Sociální práce v předmoderní době • Sociální práce v moderní době • Spirituální potřeby klientů • Spirituálně citlivá sociální práce
Výklad, diskuze
Zkouška (písemná) pokrývající látku zimního i letního semestru. Za úplnou a správnou odpověd lze u každé otázky získat 2 body. Minimální bodová hladina pro hodnocení "3" je 60% bodového maxima testu. Podmínkou pro přístup ke zkoušce je odevzdání písemné strukturované reflexe (obsahující argumentaci, nikoliv jen heslovitý výčet), v níž student odpoví na následující otázky: 1. V jaké oblasti výkonu sociální práce (způsob přístupu ke klientovi, způsob práce s ním, zdůvodňování vlastní profesní identity, oblast sebehygieny a seberozvoj, sociálně-politický mandát sociální práce atd.) se Vám křesťanství jeví jako inspirativní? 2. S jakými podobami spirituálních potřeb klientů jste se setkali v rámci odborné praxe?
Předmět je zařazen také v obdobích léto 2015, léto 2016, léto 2017, léto 2018, léto 2020, léto 2021.
  • Statistika zápisu (léto 2019, nejnovější)
  • Permalink: https://is.caritas-vos.cz/predmet/caritas/leto2019/KZSP4_C213