POP4_H110 Provázení odbornou praxí 4

léto 2013
0/0. 0 kr. Ukončení: z.
Mgr. Daniela Ochmannová (přednášející)
Provázení odbornými praxemi v letním období se zaměřuje na profesní a osobní rozvoj studentů před nástupem na praxi, během praxe v zahraničí a po praxi a sestává z následujících částí: - Přípravný týden: Před odjezdem na praxe probíhá intenzivní týdenní příprava, která se zaměřuje na rekapitulaci teoretické a praktické vybavenosti studenta pro praxi, psychospirituální přípravu, vyladění motivace, očekávání od praxe, bezpečnost na praxi a organizačně – administrativní úkony. Studenti pracují v menších skupinách v max. počtu 12 lidí. - Individuální tutoring: Zaměřuje se na facilitaci studenta v procesu naplňování vzdělávacích cílů učení stanovených v kontraktu, komunikaci s partnerskými pracovišti v zahraničí, řešení problémových situací a evaluaci naplnění vzdělávacích cílů a kontrolu portfolia. Součástí může být monitoring studenta na pracovišti, kdy se setkává student – mentor – tutor a reviduje se dosavadní průběh praxe a naplňování cílů.
- Supervizní týden: Po návratu z praxí probíhá týdenní supervize a evaluace praxí, která sestává z vyhodnocení naplnění očekávání, zakončovacího setkání (reflexe spirituality, vyrovnání se s návratem domů a se zážitky z praxe), prezentace praxí ostatním studentům a nejširší veřejnosti společně s rituálem vkládání kamenů do Sochy příběhů, administrativní úkony (vyúčtování, atd.) Supervize probíhá v menších skupinkách v počtu max. 12 studentů pod vedením zkušených supervizorů.
  • Havrdová, Z. Kompetence v praxi sociální práce. Praha: Osmium, 1999. Průvodce praktickým vzděláváním na CARITAS-VOŠs Olomouc, interní vzdělávací manuál Caritas VOŠs Olomouc, 2012. info
Skupinová setkání, individuální tutoring
100% účast na Supervizním a Přípravném týdnu a předložení povinných částí portfolia.
Předmět je zařazen také v obdobích léto 2012, léto 2014.
  • Statistika zápisu (léto 2013, nejnovější)
  • Permalink: https://is.caritas-vos.cz/predmet/caritas/leto2013/POP4_H110