TMSP5_K519 Teorie a metody sociální práce V.

zima 2022
5p+10c/studijní období. 7 kr. Ukončení: zk.
Mgr. Zuzana Hlobil Skoupilová (přednášející)
Mgr. Miloslava Šotolová (přednášející)
Mgr. Hana Štěpánková (přednášející)
Rozvrh seminárních/paralelních skupin
TMSP5_K519/Prednaska: Rozvrh nebyl do ISu vložen. Z. Hlobil Skoupilová, M. Šotolová, H. Štěpánková
TMSP5_K519/Cviceni_1skupina: Rozvrh nebyl do ISu vložen. M. Šotolová
TMSP5_K519/Cviceni_2skupina: Rozvrh nebyl do ISu vložen. M. Šotolová
OBOR ( SOPRAKo ) && ROCNIK ( 3 )
Předmět teorie a metody sociální práce je stěžejním předmětem oboru CHASOP. Podává přehled o vybraných teoriích a metodách využívaných při sociální práci.
Cílem předmětu je seznámit studenty s jednotlivými cílovými skupinami klientů a možnostmi využití teorií, metod a technik sociální práce takovým způsobem, aby absolventi byli schopni těchto poznatků využívat v přímé praxi při řešení konkrétních sociálních problémů. V zimním semestru se jedná konkrétně o následující cílové skupiny: - Metody sociální práce s ohroženými skupinami na trhu práce - Metody sociální práce s lidmi v bytové tísni - Metody sociální práce se seniory - Vývoj teorií v SP - Krizová intervence - Dluhové poradenství
Výstupy z učení
Součástí předmětu (cvičení) bude také nácvik praktických dovedností. V rámci předmětu teorie a metody sociální práce jsou i hodiny cvičení, díky kterým se studenti naučí využívat teoretických znalostí pomocí praktického nácviku. Jedná se o nácvik rozhovorů s klienty, aplikace jednotlivých teorií v sociální práci, přímá práce s klientem, zpracování sociálního šetření, vedení dokumentace a sestavení individuálního plánu.
- přednáška - cvičení - textový seminář - nácvik intervence s klientem
- ústní zkouška - příprava na textový seminář - účast na textovém semináři - minimálně 2 hodiny osobní účasti na hodinách cvičení (mimo textový seminář)
Předmět je zařazen také v obdobích zima 2023, zima 2024.
  • Statistika zápisu (zima 2022, nejnovější)
  • Permalink: https://is.caritas-vos.cz/predmet/caritas/zima2022/TMSP5_K519