OP3_H113 Odborná praxe 3

zima 2020
91 hodin. Ukončení: z.
Mgr. Štěpán Žáček (přednášející)
Bc. Marie Badalová (pomocník)
každé liché úterý 15:20–16:05 žlutá, kromě Út 15. 12. ; a Út 15. 12. 15:20–16:05 velká
Cílem Odborné praxe III je seznámení se zařízeními poskytující sociální služby migrantům, uprchlíkům, národnostním menšinám, obchodovaným lidem nebo v oblasti humanitární či rozvojové pomoci. Student si volí pracoviště z nabídky školy, přičemž na tomto pracovišti tráví souvisle dva týdny. Součástí předmětu je také seminář Provázení odbornou praxí, jehož cílem je provázet studenta v přípravě na praxi, během ní a po jejím skončení. Pro úspěšné absolvování předmětu se musí student účastnit skupinové supervize po návratu z praxe. Provázení odbornými praxemi je organizováno skupinově a individuálně a podílí se na něm učitel praxe/tutor a v optimálním případě mentor ze zařízení, kde je student na praxi. Každý student má nárok na individuální konzultace vztahující se k praxím se svým tutorem. Tutor během individuálního rozhovoru studentovi poskytuje prostor a vede ho při prozkoumávání sebe sama – své motivace, vzdělávacích potřeb, výsledků růstu na cestě k dobré sociální práci v souladu se vzdělávacími cíli školy. Skupinová práce se zaměřuje na seznámení se metodikou praktického vzdělávání (stanovování vzdělávacích cílů, uzavíraní kontraktu, způsoby dokazování naplněných cílů, sebehodnocení a hodnocení studenta na praxi, práce s portfoliem). Součástí je monitoring studenta na pracovišti, kde se v trojici student – mentor – tutor evaluuje průběh praxe a naplňování cílů. Po návratu z praxe probíhá individuální evaluace naplnění cílů a student předkládá ke kontrole portfolio.
  • Průvodce praktickým vzděláváním na CARITAS- VOŠs Olomouc, 2014.
Skupinová setkání v rámci semináře, odborná praxe, supervize.
Individuální tutoring, skupinové reflexe, supervize.
Předmět je zařazen také v obdobích zima 2014, zima 2015, zima 2016, zima 2017, zima 2018, zima 2019.
  • Statistika zápisu (nejnovější)
  • Permalink: https://is.caritas-vos.cz/predmet/caritas/zima2020/OP3_H113