OP1_K119 Odborná praxe I.

zima 2020
5 hodin/studijní období. 2 kr. Ukončení: z.
Mgr. Petra Chovancová (přednášející)
Mgr. Štěpán Žáček (přednášející)
Bc. Marie Badalová (pomocník)
Rozvrh seminárních/paralelních skupin
OP1_K119/Praxe_K1A: Rozvrh nebyl do ISu vložen. M. Badalová, Š. Žáček
OP1_K119/Praxe_K1B: Rozvrh nebyl do ISu vložen. P. Chovancová
OP1_K119/Praxe_K1C: Rozvrh nebyl do ISu vložen. M. Badalová, P. Chovancová
OBOR ( SOPRAKo ) && ROCNIK ( 1 )
Obecné cíle Odborné praxe:  Podpořit odbornou způsobilost a rozvíjet kompetence studujících k výkonu sociální práce v příslušných typech institucí a organizací, vést studující k reflexi zkušenosti z odborné praxe a sebereflexi, aby si byli vědomi sebe jako nástroje sociální práce, vést studující k vědomému a aktivnímu používání teoretických poznatků, metod a etických standardů sociální práce, motivovat studující k hledání a nalézání profesní identity. Základní principy Odborné praxe: Individualizovaný přístup ke studujícím, který podporuje jejich osobnostní zrání a profesní růst, partnerství a aktivní participace všech zúčastněných stran (studující – škola – pracoviště), včetně vzájemného hodnocení, odborná praxe je systematicky plánována, koordinována a hodnocena na základě plnění úkolů, kterými studující prokazují dosažení vzdělávacích cílů. Důkazy o osobnostním a profesním růstu studující dokládají v portfoliích. Cílem Odborné praxe I. je příprava na realizaci odborné praxe v následujícím studijním období, dále seznámení se sociálními službami zaměřenými na různé cílové skupiny.
  • Seminář Provázení odbornou praxí – 5 h Individuální tutoring – 0,5 h Seminář Provázení odbornou praxí – student se seznamuje se smyslem praktického vzdělávání a jeho konkrétním průběhem. Provázení odbornými praxemi je organizováno skupinově. Skupinová práce se zaměřuje na seznámení se s metodikou praktického vzdělávání (stanovování vzdělávacích cílů, uzavírání kontraktu, způsoby dokazování naplněných cílů, sebehodnocení a hodnocení studenta na praxi). Individuální tutoring – Každý student má nárok na individuální konzultace vztahující se k praxím se svým tutorem. Tutor během individuálního rozhovoru studentovi poskytuje prostor a vede ho při prozkoumávání sebe sama – své motivace, vzdělávacích potřeb, výsledků růstu na cestě k profesionalitě v souladu se vzdělávacími cíli školy. V rámci individuálních konzultací se více využívá emailové korespondence.
Zpracování zadané dokumentace
Informace učitele
Podrobnější informace viz LMS Moodle kurz Odborná praxe
Další komentáře
Studijní materiály
Předmět je zařazen také v obdobích zima 2021, zima 2022, zima 2023.
  • Statistika zápisu (zima 2020, nejnovější)
  • Permalink: https://is.caritas-vos.cz/predmet/caritas/zima2020/OP1_K119