NJ2_H113 Německý jazyk 2

léto 2020
0/1/0. 0 kr. Ukončení: z.
Mgr. Jana Synková (přednášející)
kromě Út 4. 2. ; a Út 25. 2. 14:25–15:55 sborovna (Kř.), Út 3. 3. 14:25–15:55 šedá, Út 17. 3. 14:25–15:55 šedá, Út 31. 3. 14:25–15:55 šedá, Po 6. 4. 10:45–12:15 šedá, Út 14. 4. 14:25–15:55 šedá
Cíle Studenti plynule navazují na učivo probrané v zimním studijním období. Cílem je dosáhnout takových komunikačních dovedností, aby studenti byli schopni jazykově se orientovat ve vybraných základních komunikačních situacích.
  • Přehled probíraných témat Student si osvojí jednoduchou slovní zásobu z tematických oblastí rodina, kulturní život, nakupování, vyjadřování dojmů, dotazů a odpovědí atd. a bude ji umět aplikovat v příslušných komunikačních situacích.Studenti budou nově umět jazykově správně reagovat v těchto tematických okruzích: orientace ve školním prostředí, orientace ve městě, nakupování cestování, používání dopravních prostředků, vyjádření dojmů, radosti, lítosti atd. V odborné oblasti je to jednoduchá komunikace s klienty a personálem sociálních zařízení různého typu, jež předpokládá osvojení si příslušného odborného lexika.
  • POVEJŠIL, J. Mluvnice současné němčiny. Praha: Academia, 1994.
  • HÖPPNEROVÁ, V. a kol. Němčina pro jazykové školy 1-2. Praha: Scientia, 1994.
  • NEKOVÁŘOVÁ, A., FLIEGER, D. Alltagssprache Deutsch. Plzeň: Fraus, 2003.
  • aktuální texty z příslušných webových stránek na internetu, popř. z běžných a odborných periodik, videokazety, audiokazety, CD.
  • JARMUZEK, E. a kol. Kommunikation in sozialen und medizinischen Berufen. Plzeň: Fraus, 2003.
Požadavky - aktivní účast ve výuce - průběžné vypracování zadaných úkolů - úspěšné zvládnutí zápočtového pohovoru Aktualizované požadavky z důvodu online výuky v době Coronaviru: Zápočet bude udělen za průběžné vypracování zadaných úkolů.
Další komentáře
Studijní materiály

• Statistika zápisu (nejnovější)
  • Permalink: https://is.caritas-vos.cz/predmet/caritas/leto2020/NJ2_H113