AI_10 Amnesty International – aktuální lidsko-právní výzvy a problémy

léto 2020
0/0/0. Ukončení: z.
Mgr. Hedvika Dudová (přednášející)
Čt 6. 2. 16:00–17:00 jazyková
- výborná znalost anglického jazyka
- zájem o lidsko-právní problematiku

Předmět si smí zapsat nejvýše 12 stud.
Momentální stav registrace a zápisu: zapsáno: 0/12, pouze zareg.: 0/12
Cílem předmětu je zvýšit povědomí studentů o aktuálních světových lidskoprávních výzvách a problémech, kterým se věnuje organizace Amnesty International ve svých kampaních, a zároveň rozšířit jejich schopnost číst a interpretovat odborně zaměřený anglický text, seznámit studenty se slohovým útvarem reportu (zprávy), rozšířit jejich znalost aktuálně užívané odborné terminologie v anglickém jazyce a povědomí o možných úskalích překladu takovýchto textů do českého jazyka. Dalším cílem je service learning ve spolupráci s organizací Amnesty International, která využije přeložené reporty pro oslovení širší české veřejnosti.
Výstupy z učení
Student získá povědomí o aktuálních světových výzvách a problémech, posílí svou schopnost číst a interpretovat odborný text v anglickém jazyce, seznámí se podrobně slohovým útvarem reportu, rozšíří svou znalost aktuální odborné terminologie v anglickém jazyce ke studovaným tématům, získá povědomí o obtížích překladu takovýchto textů do srozumitelné české podoby a osvojí si alespoň základní strategie pro jejich překonání.
  • aktuálně vydávané reporty organizace Amnesty International https://www.amnestyusa.org/tools-and-reports/reports/
seminář/cvičení, čtení, interpretace a překlad aktuálních anglických reportů organizace Amnesty International, peer review, service learning
- účast na úvodním a závěrečném tutoriálu
- řádné plnění a včasné odevzdávání každotýdenních úkolů (čtení textů, překlady, korektury, zapracování připomínek korektora) + poskytování zpětné vazby
Další komentáře
Studijní materiály
Předmět je zařazen také v obdobích zima 2019.
  • Statistika zápisu (nejnovější)
  • Permalink: https://is.caritas-vos.cz/predmet/caritas/leto2020/AI_10